Онлайн магазин за осветителни тела и осветление Electro Style
 
 
dostavka БЕЗПЛАТНА за Р. България при поръчка със стойност над 99.00 лв с ДДС
Цена на доставка 7.95 лв при поръчка до 99.00 лв.
Telfon +359 885 724003
+359 889 799946
rabotno vreme Пон.-Пет.: 09.00-19.00
Съб. - 10.00 - 16.00
 

Градинско осветление

Градинско осветление – превърни градината си в райско кътче!

Направете градината си красива и уютна с безопасно градинско осветление от Електро Стил. Без значение дали търсите декоративно или практично градинско осветление, имаме подходящо за всеки вкус.

 

Хубавото време е точно зад ъгъла, така че сега е моментът да помислите как да изградите добро градинско осветление, за да приготвите барбекюта, семейните вечери на открито, градински партита и събирания, които продължават дълго след като слънцето залезе. Един от ключовите елементи на дизайна на градината е градинското осветление. Атмосферата и уютно с декоративното градинско осветление и практичното основно градинско осветление ви помага да използвате максимално градината си, но къде и какво трябва да осветявате?

Видове градинско осветление

Градинско осветление - полилеи
Градинско осветление - полилеи
 

В секция „Градинско осветление“ ще откриете огромно разнообразие от градинско осветление, над 600 продукта и всеки от тях е с уникален дизайн, с който да подчертаете или осветите всяко кътче в градината си.

 • Градинско осветление за таван – градинско осветление за таван, може да бъде плафон с различни форми или висяща лампа (полилей)
 
Градинско осветление за стена и земя
Градинско осветление за стена и земя
 • Градинско осветление за стена – градинско осветление за стена може да бъде статично или с насочване, тип фенер, който да е издаден от стената или плосък, плътно прилепнал към стената.
 • Градинско осветление за земя – градинско осветление за земя е няколко вида: прожектор за осветяване на фасада или фенер, който може да бъде с различна височина, която достига до 230см.

Без значение кой вид градинско осветление решим, че е най-подходящо за нашата градина, е важно да обърнем внимание на неговата защита.

Степен на
защита
IP X 4
Защита срещу чужди тела
0 Без защита
1 Защитено срещу твърди чужди тела ≥50mm
2 Защитено срещу твърди чужди тела ≥12,5mm.
3 Защитено срещу твърди чужди тела ≥2,5mm.
4 Защитено срещу твърди чужди тела ≥1mm.
5 Прах защитен
6 Прахоустойчив
Степен на
защита
IP 4 X
Защита срещу влага
0 Без защита
1 Защитени срещу вертикална капеща вода
2 Защитени срещу наклонена капеща вода
3 Защитени срещу воден спрей
4 Защитени срещу пръскане на вода
5 Защитени срещу водни струи
6 Защитени срещу силни водни струи
7 Защитени срещу временно потапяне
8 Защитени срещу постоянно потапяне

Ако имате още въпроси свързани с плафоните или други осветителни тела, не се колебай
да се свържеш с нас на +359 885 724003 или на office@electrostyle.bg

Има ли градинско осветление със сензор за движение?

Градинско осветление със сензор
Градинско осветление със сензор

Да, има градинско осветление със сензор за движение и определено е добре да му обърнем внимание, когато избираме осветление за градината си. Сензора за движение за таван или стена, освен че е удобно е и много практично и може да ни спести много разходи, а и крадците не обичат внезапната светлина!

 

Градинското осветление със сензор за движение е много удобно, например когато се прибираме след дългия работен ден и ръцете ни са пълни с торби, благодарение на сензора пътят до входната врата ще е осветен, а и можем да намерим ключовете си на светло.

 

Съвременните сензори за движение, също могат да бъдат настройвани, кога точно да се включват и за колко време, тоест, можем да ги настроим така че да не се задействат през деня. Така градинското осветление ще бъде не само функционално, но и икономично. Също можем да настроим и продължителността на светене, чувствителността и обхвата на покритие на сензорното градинско осветление.

Как да планираме нашето градинско осветление?

Градината е място, което можем да превърнем в истински рай, ако помислим добре как да подчертаем красотата й. При разработването на плана за градинско осветление е добре да разделим градината на зони.

 1. 1. Първа зона може да бъде пътеката, по която стигаме до входната врата или допълнителните пътеки в градината, по които стигаме до зоната за отдих, например. Тези зони са много важни и трябва да се обърне особено внимание на градинското осветление в тях, тъй като едно добре изградено осветление би могло да направи животът ви наистина по-лесен и съответно недоброто градинско осветление на пътеката до дома, би могло да създаде доста неудобства.

  Това е основното осветление, за което трябва да помислим първо.
   

  Градинско осветление – осветяване на пътеки
  Градинско осветление – осветяване на пътеки

  Най-подходящото градинско осветление тук са градинските фенери (градински стълбове) или подовите луни. Осветете пътеките в градината добре като разположите няколко стълба от двете страни на пътеката до входната врата, например или пътеката до барбекюто.

  Като градинско осветление за пътеките около къщата можем да добавим няколко фенера, които не са много високи от едната страна на пътеката и градинско осветление за стена от другата страна.

  Не само, че добре осветените пътеки са от съществено значение във всяка градина, но създавайки сияние в тези райони, те придават на вашата градина вълшебна атмосфера.
   

 2. Градинско осветление за вечери на открито
  Градинско осветление за вечери на открито

  2. Зона за вечери на открито – в тази зона е добре да изберем едно или повече (в зависимост от големината на мястото) основно градинско осветление, което да свети достатъчно силно за приятните вечери с приятели или за семейните вечери на открито, където масата да е добре осветена. Разбира се, като декоративно и допълнително градинско осветление, можем да добавим няколко допълнителни декоративни градински осветителни тела, с които да създадем уют или да акцентираме върху определени предмети в зоната. Повечето от производителите предлагат декоративно градинско осветление, което работи с батерии и не се нуждаете от нищо, за да се насладите на красотата на градинското осветление.

 3. Градинско осветление – зона за отдих
  Градинско осветление – зона за отдих

  3.Зона за отдих – зоната за отдих, отново да изберем основно градинско осветление, което да използваме например, когато четем книга в лятната нощ. Но разбира се в тази зона трябва да наблегнем на създаването на уют, а за целта можем да се насочим към декоративното градинско осветление – светещ фенер, който да поставим на масата, няколко фенера, закачени на клоните на близкото дърво и фенери с приглушена светлина на стената. Тук наистина можете да развихрите въображението си, изграждайки градинско осветление, което да придаде магически и вълшебен вид на двора ви

 4. 4. Паркомясто или навес – доста от дворовете разполагат с паркомясто, което също е част от градината и съответно и за там е необходимо добро градинско осветление. Подовите луни за вграждане са изключително подходящо градинско осветление за тази част от двора ви. Този тип градинско осветление ще освети пътя ви и ще направи паркирането по-лесно, а и когато се прибира у дома, никой не иска да бъде в тъмнина.

 5. Градинско осветление - прожектори
  Градинско осветление - прожектори
   

  5. Добавете допълнително градинско осветление, като осветите дървета или градинските фигури и растения, които отглеждате с толкова труд и любов, или просто добавите няколко фенера с различна големина в тревистата част на градината, което че придаде уют и топлина на цялата градина.

В какъв стил да изберем своето градинско осветление?

В какъв стил да бъде вашето градинско осветление, зависи само от вашите лични предпочитания. Добре е да съобразим градинско осветление с мебелите в различните зони и цялостната декорация.

 • Винтидж градинско осветление – този стил е много предпочитан особено за градината, тъй като се смята, че създава повече уют и топлина.
 • Модерно градинско осветление – градинско осветление в модерен стил обикновено се характеризира с изчистени форми и цветове (бяло, черно или сиво).
 • LED градинско осветление – за тези от вас, които обичат икономичното и функционално решение, бихме препоръчали ЛЕД градинско осветление.

Много често хората подценяват важността на доброто градинско осветление, но е факт, че вашият двор и градина са част от дома ви и си заслужава да обърнете внимание на вашето градинско осветление, за да извлечете максимума от откритото пространство, с което разполагате.

Ако имате още въпроси свързани с плафоните или други осветителни тела, не се колебай да се свържеш с нас на +359 885 724003 или на office@electrostyle.bg