Онлайн магазин за осветителни тела и осветление Electro Style
 
 
dostavka БЕЗПЛАТНА за Р. България при поръчка със стойност над 99.00 лв с ДДС
Цена на доставка 7.95 лв при поръчка до 99.00 лв.
Telfon +359 885 724003
+359 889 799946
rabotno vreme Пон.-Пет.: 09.00-19.00
Съб. - 10.00 - 16.00
 

Лунички и кардани - В ликвидация

Лунички и кардани Това са осветителни тела за вграждане в таван, стена или под, като и за открит монтаж от видовете работещи най-често със светоизточници (LED крушки или LED модули) с концентрирана - насочена светлина. Този вид лампи са незаменими когато се нуждаем от осветление за подчертаване на детайл от интериора или такова, създаващо втори план в осветлението. Новите модели стъклени луни и тези с кристали позволяват тяхното използване и като основно осветление.

В електронния магазин на Електро Стил ще откриете голямо многообразие от луни за баня с голяма степен на влаго и прахо защитеност ,както и специализирани за вграждане в настилка.

Филтри
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
 

Осветителни тела от Лунички и кардани


 
 

Лунички – компактното и модерно осветление

Двуцветни лунички за открит монтаж
Двуцветни лунички за открит монтаж

Когато изграждаме цялостното осветление на дома си е добре да изградим осветление на различни нива и с различна функционалност – насочено, разпръснато и т.н.

Лучничките присъстват в повечето домове в поне една от стаите. Най-често хората избират лунички като осветление за всекидневна, кухня или баня, защото там е по-необходимо силно и насочено надолу осветление, което да прави работата ни втези помещения по-приятна. те са много добър вариант особено ако дома ви е с окачен таван. Тогава лесно може да изберете подходящи лунички за вграждане и да ги поставите точно там където желаете.

 

Разбира се дори и да не е окачен таванът ви, можете да сложите лунички за външен монтаж, макар и да трябва да се съобразите с изводите в дома си.

Какво да имаме предвид когато избираме лунички?

Когато става дума за лунички, предназначение за вграждане, има няколко подробности, които е добре да се вземат под внимание. Например:

Разстояние между луничките
Разстояние между луничките

– Разстоянието, на което ще поставите луничките от стените на помещението.
Разстоянието, на което ще поставите луничките от стените на помещението. Разбира се, най-хубавото на лучничките е, че ви дават голяма свобода как и къде да поставите осветление. Въпреки всичко, ако нямате ясно изграден план за осветлението в дома си, е добре да има някаква симетрия в разстоянието, на което се намират луничките от стените. Като това, разбира се, зависи от големината на стаята и от това дали имате и други осветителни тела в помещението. Но, за да имате някаква стартова точка, ориентировъчно около 60см като минимално разстояние от ългите и ръбовете на стените, е добро разстояние.

 

– Разстоянието, на което ще поставите луничките една от друга. За да можете да имате ясна представа на какво разстояние ще поставите луничките една от друга, трябва първо да знаете колко лунички ще имате в стаята си. Най-лесния начин да придобиете ориентировъчна представа за това е:

  • Стъпка 1 – Измерете квадратурата на помещението, като умножите ширината по дълбочината.
  • Стъпка 2 – За добра осветеност сметнете приблизително по 10W на квадратен метър. Тоест ако помещението е примерно 25квм ще, са ви необходими 250W за добра осветеност. Препоръчваме използването на LED крушки, където 250W = приблизително 25W ЛЕД.
  • Стъпка 3 – Изберете подходящата LED крушка и разделете общото количество ватове на броя крушки. Или примерно 25W / 5W = 5 лунички.

– За да разположите луничките равномерно на тавана поставете луничките на около 60см от ръба на стените върху таваните си като отправна точка. Опитайте се да не създавате сенки. След това разпределете луничките равномерно в стаята за балансиран външен вид. Като правило, предлагаме да разделите височината на тавана си на 2, за да осигурите необходимото пространство между всяка от луничките. Например, ако таванът ви е висок 2.43м, тогава разположете луничките си на около 122 см един от друга. Отново това е само насока и прецените това, което работи най-добре във вашето индивидуално пространство.

Ако имате окачен таван, тогава изборът ви е между лунички за вграждане и лунички за открит монтаж. В случай, че искате съвсем дискретни лунички, които да осветяват с по-разпръсната светлина, тогава по-добри за вас биха били лунички за вграждане. Луничките за вграждане могат да бъдат както стационарни, така и подвижни. Разликата на пръв поглед може би ще ви се стори незначителна, но всъщност това е много важна подробност.

Стационарните лунички нямат възможност за насочване, докато подвижните лунички за вграждане имат възможност за насочване на светлината, което със сигурност дава още по-голяма функционалност на вашите лунички.

За кои помещения са подходящи луничките?

Лунички за кухня
Лунички за кухня

Луничките са дискретно осветително тяло, биха могли да се поставят във всяка стая, но разбира се, има места, за които те са значително по-подходящи от друг тип осветление.

Например едно от най-лесните и функционални решения за осветление на вашата кухня са луничките. Често хората избират да поставят лунички над кухненския плот, тъй като често там е тъмно и има нужда от повече крушки и по-насочено осветление, затова луничките са перфектен избор за кухня. Освен това имате възможност да вградите лунички във вашата кухня, стига нейният модел да позволява.

 
Лунички за баня
Лунички за баня

Луничките са особено подходящи също така за осветление за баня. Повечето производители, които предлагат лунички са предвидили и модели, които са с необходимата защита и са предназначени за монтаж в баня. Луничките за баня обикновено имат предпазно стъкло, което не позволява на влагата да влезе в осветителното тяло. Тъй като защитата от влага варира в зависимост от предназначението на луничката е добре да се има предвид в коя част на банята се поставят луничките и да се изберат лунички с правилната защита.

Луничките като акцентно осветление.

Лунички като акцентно осветление
Лунички като акцентно осветление

Още едно от масовите приложения на лунчките е като акцентно осветление – например над любимата ви картина у дома. Луничките са подходящи за тази цел, защото тяхното осветление винаги е насочено и когато се поставят точно над обекта, който искате да бъде акцент в помещението, със сигурност ще приковат погледите на всеки, който влезе. Луничките често се използват и за акцентно осветление на витрините на магазини, както и галерии и изложбени зали, тъй като дават възможност да постигнете силно и насочено осветление, без да привличат вниманието към себе си заради малките си размери. По този начин луничките ви помагат да акцентирате върху нещо, като те остават незабелязани.

Видове лунички и как да изберем подходящите?

Луничките варират много в отношение на цветове, материал, размер и т.н., но главно се делят на няколко основни вида – лунички за вграждане, лунички за открит монтаж, лунички с кристали, лунички за баня и LED лунички. В зависимост от помещението, в което ще ги поставяте и дали имате окачен таван или не, може да изберете между лунички за вграждане и лунички за открит монтаж. Важно е да съобразите цвета и материала на вашите лунички, например ако имате окачен таван от гипсокартон, бихте могли също да потавите и гипсови лунички за вграждане, като ги боядисате в цвета на тавана и постигнете пълен синхрон във вашият дом. Ако нямате окачен таван, но все пак ви се иска луничките да се сливат с тавана и да са в същата боя, може да поставите гипсови лунички за открит монтаж и дапостигнете отново този ефект. В случай, че искате вашите унички да изпъкнат и да бъдат бижуто в помещението, Електро Стил предлага и лунички за вграждане с кристални висулки, които със сигурност няма да останат незабелязани.

Лунички за вграждане с различен цвят корпус
Лунички за вграждане с различен цвят корпус

Подберете лунички с покрите, което се съчетава с останалите метални детайли в дома ви – например ако имате месингови дръжки на вратите или мебели с метални детайли в този цвят, добре е и луничките ви да бъдат с месингов цвят, за да се съчетаят с всичко и да бъдат в синхрон с останалата част от интериора ви. В случай, че имате затруднение в избора си на лунички, винаги може да се консултирате с някой от търговските представители на Електро Стил, които с радост ще ви съдействат и улеснят избора ви.