Онлайн магазин за осветителни тела и осветление Electro Style
 
 
dostavka БЕЗПЛАТНА за Р. България при поръчка със стойност над 50.00 лв с ДДС
Цена на доставка 6.90 лв при поръчка до 49.99 лв.
Telfon +359 885 724003
+359 889 799946
rabotno vreme Пон.-Пет.: 09.00-19.00
Съб. - 10.00 - 16.00
 

Пендели

Пендели - внесете разнообразие в дома си с тях. Предлагаме Ви осветителни тела в различни форми и цветове, с които можете да създадете приятна, уютна, забавна и модерна атмосфера във всяка стая. Много голям избор от цветни, текстилни пендели с различни фасунги и розетки, подходящи за всяка кухня, детска стая трапезария или коридор.

При нас може да поръчате изработка на пендели по индивидуален проект.

Филтри
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
42.00 лв.
42.00 лв.
42.00 лв.
 
 

Пендели – внесете разнообразие и оригиналност
във вашия интериор с тях

Пендел по поръчка
Пендел по поръчка

Пенделите са страхотен избор, независимо дали сте решили да използвате само един или в комбинация от 2 или 3. След полилеите, пенделите са едни от най-популярните осветителни тела за таван. Може да използвате пенделите както за основен източник на светлина, така и за подчертаване на различни детайли в помещението като например картини, статуи и т.н. с цел да създадете по-приятна атмосфера.

Едно от най-хубавите неща при пенделите е, че има страшно голямо разнообразие от модели, цветове, форми, размери, дизайни, материал на изработка, за да можете да изберете най-правилния за стила на вашия дом – традиционен, модерен, скандинавски, ретро, вдъхновен от природата и земните цветове, индустриален и още много.

Освен това, при нас в Electro Style, можете да поръчате изработка на пендел по ваш дизайн! Какво по-хубаво от това?

 

Как да изберем правилния пендел?

Ако търсите осветителни тела, които да допринесат за атмосферата на вашия дом или пък такива, които ще ви вършат добра работа, когато работите на компютър, четете или нещо друго – пенделите трябва да са на първо място в списъка ви! Те са идеални за всяка стая и пространство. За да си отговорите на въпроса как да изберете правилния пендел, трябва първо да решите каква е основната цел на осветителното тяло:

Пендел по поръчка
Пендел по поръчка
 1. 1. За основно осветление на помещението – когато избирате пендели за основно осветление, помислете за полупрозрачен модел или такъв, който разпръсква светлината. Така ще избегнете ярките, фокусирани кръгове от светлина, които не са особено приятни.
 2. 2. Осветление при извършване на задачи (напр. работа на компютър, четене и т.н.)
 3. 3. Акцентиращо осветление – когато използваме пенделите с такава цел, искаме да създадем допълнителна драма в помещението. Помислете за ключ, с който можете да настроите силата на светлината (димер).
 

Имайте предвид, че цветът и интензивността на крушката, която сте избрали, ще повлияят на настроението в стаята и ефективността на осветлението ви. Ако не сте сигурни при избора, винаги можете да се консултирате с нашите експерти, които ще ви помогнат да определите правилната крушка.

Пенделите в различните стаи от нашия дом:

Пендели в трапезарията
Пендели в трапезарията

В сърцето на всеки дом - трапезарията и кухнята ни.

Със сигурност ще направите добър избор, ако поставите над масата, на която се храните един пендел или в комбинация от 3. Нечетният брой от пендели работи най-добре. Например, над вашия кухненски остров или кухненски бар е хубаво да разположите 3 пендела в редица подред – така щеразпределите светлината най-равномерно върху работната повърхност освен това няма да изглежда прекалено затрупано. Не забравяйте баланса – определено е от голямо значение!

В спалнята или детската стая.

Пендели за детска стая
Пендели за детска стая

Забравете за нощните лампи и претрупаните нощни шкафчета, защото пенделите идват и в спалните! Следим този тренд от известно време и определено го харесваме. Поставяйки пендели вместо нощни лампи, освен че ще освободите повече място на нощното ви шкафче, спалнята ви ще изпъкне още повече, защото освен осветителни тела – пенделите могат да бъдат и страхотни акценти и аксесоари в една стая.

Внесете стил във вашата спалня с голямото разнообразие от модели на пендели, които предлагаме в нашия сайт. А ако не успявате да отриете това, което търсите – винаги можем да изработим вашия пендел мечта по собствен дизайн. Така освен стил, ще добавите и щипка оригиналност към осветителното тяло, което ще имате само и единствено вие!

 

А за тези, които обичат да експериментират – опитайте да комбинирате нощна лампа с пендел. Защо не? Така гарантирано ще раздвижите интериора във вашата спалня и сигурни сме, че резултатът ще бъде страхотен.

 

Във вашата всекидневна.

Пендели за всекидневна
Пендели за всекидневна

Няма как да пропуснем и хола – може би най-просторното помещение във всеки дом. Внесете смели акценти като заложите на по-наситен цвят пендел в тъмната гама или пък земна атмосфера с пендели с естествени цветове в кафяво, бежово и др.

Експериментирайте като разположите 3 броя на различна височина от тавана в ъгъла на помещението или изцяло заменете централното осветление с такъв вариант, с който ще избегнете статичното усещане и определено ще постигнете една уникална и завършена визия за вашата всекидневна.

 

Пендели в банята? Защо не!

Едно от най-малките помещения във вашия дом – банята, също може да се възползва от така любимите ни пендели. Любимо място, на което може да ги поставите е около огледалото над мивката. Може да заложите на класиката – 2 броя, по един от страна или да изберете А-симетричен вариант, като сложите само един пендел.

Разбира се, всичко зависи от самото помещение. Преди да вземете решение, трябва хубаво да помислите и да решите как искате да изглежда вашата баня, какво усещане да носи и т.н.

 

Да не забравим и за коридора.

Пендели в коридора
Пендели в коридора

Коридорът е „помещението“, през което преминаваме най-често. Точно затова е важно и той да бъде добре осветен, но освен това – да ни носи усещане за уют, стил и красота.

Ако сте решили да заложите на пенделите за основно осветление, препоръчваме да поставите последователни, един след друг 3 броя (разбира се, броят зависи и от големината на вашия коридор, но имайте предвид и съвета ни за нечетен брой пендели). Разбира се, може да комбинирате пенделите и с аплици, които да поставите около различни детайли, картини, огледала и важни части във вашия коридор.

 

На каква височина да ги окачим?

Пенделите са толкова красиви. С леснота могат да внесат драма, загадъчност, усещане за лукс в една стая! Закачим ли ги на грешната височина – могат да изглеждат толкова не на място… Има ли точна формула при определяне на височината, на която трябва да ги закачим? Зависи от няколко неща:

 • • Размер и стил на пендела
 • • Височина на тавана в стаята
 • • За какво помещение е предназначен (кухня, трапезария и т.н.)
 • • Лични предпочитания

Полезни съвети

Ето няколко съвета, които биха ви били полезни при определяне на височината при закачане на вашия пендел:

 • В кухнята – хубаво е да са закачени на 70-80 см. над кухненския ви остров или маса за хранене
 • Антре/коридор – ако са около огледало, най-добре да са на височината на очите; ако ги използвате за основно осветление, закачете ги на поне 2.4 метра
 • В банята – точно като при коридора, хубаво е да ги закачите над или на нивото на очите
 • В спалнята – хубаво е да закачите на поне 30-50 см. над нощното ви шкафче, за да имате място за различни декорации, като снимки, книги и др.Надяваме се, че ви е било интересно и сме ви били полезни! Ако имате въпроси, които са свързани с пенделите или други осветителни тела, не се колебайте да се свържете с нас. Оставаме на ваше разположение!

Симона Шангова