Онлайн магазин за осветителни тела и осветление Electro Style
 
 
dostavka БЕЗПЛАТНА за Р. България при поръчка със стойност над 99.00 лв с ДДС
Цена на доставка 7.95 лв при поръчка до 99.00 лв.
Telfon +359 885 724003
+359 889 799946
rabotno vreme Пон.-Пет.: 09.00-19.00
Съб. - 10.00 - 16.00
 

Спотове - В промоция

Спотове - в тази категория ще откриете голямо разнообразие от осветителни тела за всекидневна, спалня, коридор или баня. Спотовете или познати на места като прожекторчета, фарчета или най-общо казано - насочващо се осветление за монтаж на стена или таван, са много популярни. Те се използват най-често като насочващо и подчертаващо детайла осветително тяло във всяка помещение. Спотовете напоследък изместват настолните лампи като приложение, тъй като правилно позиционираният спот във Вашата спалня може да бъде многократно по-функционален и ефективен от други типове осветителни тела. Предимство им е и голямото многообразие от стилове в съчетание с високоефективни светоизточници като LED крушки или LED модули.

Филтри
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
84.00 BGN
129.00 BGN
48.00 BGN 35.00 BGN
 
 

Спотове – компактно и функционално решение за всяка стая

Модерен спот в бял цвят
Модерен спот в бял цвят

В осветлението на всеки дом е необходимо и насочено осветление, което да освети тъмните кътчета или да акцентира светлина точно там където е необходимо.
Именно този ефект се постига със спотовете – идеалното насочено осветление. Факт е, че там където е насочено повече осветление, винаги е място, което предизвиква визуален интерес и няма как да остане незабелязано.
Въпреки, че спотовете се назовават като насочено осветление, те могат да бъдат използвани и за общо осветление, в зависимост от типа спотове.
Колкото по-голяма е разликата в яркостта между спотовете и общото осветление, толкова по-драматичен ще бъде ефектът. Светлинните модификатори като димерни превключватели са полезни за фина настройка на баланса между различните ви източници на светлина.

Спот за акцентно осветление
Спот за акцентно осветление

Спотовете като акцентно осветление

Спотовете са идеални за подчертаване на по интересните характеристики на вашия дом, независимо дали това са снимки, картини, рафтове за книги, тъкани, орнаменти или текстури. Този тип спотове се наричат „акцентно осветление“ и също се използват за подчертаване на архитектурни аспекти, като например ниши или колони.

Спотовете като работно осветление

Спот във винтидж стил над бюро
Спот във винтидж стил над бюро

Второто най-често срещано приложение на спотовете, е като работна лампа. Спотовете дават възможност да се фокусира светлината именно там, където е необходимо за всякакъв вид задачи, включително четене, шиене, приготвяне на храна, писане или рисуване.
Спотовете са много подходящи и за поставяне над огледало, за да осветят добре лицето ви когато се гримирате или правите прическа. В този случай се препоръчва да използвате топла светлина, тъй като подчертава естествения вид на лицето, докато ако използвате спотовете за работа бихте могли да използвате по-студена светлина, която да повиши концентрацията ви.
Ако избирате спотове за работна лампа, доста удобен и добър вариант са спотове с гъвкаво рамо, с които лесно и удобно насочвате светлината над работното си място. Спотовете с гъвкаво рамо са удобни и за поставяне в спалнята до леглото, с функцията на лампа за четене.

Спотовете като общо осветление

Принципно спотовете не се считат за добър основен източник на общо осветление за дома, но със сигурност са много важна част от него. Най-добрият начин да създадете перфектно осветление в едно помещение е да имате осветителни тела с различна функционалност – насочен, разпръскващ, отразяващ, които да бъдат поставени правилно и на различни нива на височина в стаята. Но, разбира се, всичко зависи от атмосферата, която искате да създадете.

Спот с четири светлоизточника
Спот с четири светлоизточника

Имено за това, макар приети като насочени осветителни тела, спотовете биха могли да бъдат използвани за общо или основно осветление на едно помещение, стига да се поставят и насочат правилно. Спотовете тип плафон, поставени на тавана и насочени в различни посоки, така, че светлината да се отрази и разпръсне в цялото помещение, са доста често използвани като основно осветително тяло. Този тип спотове са подходящи най-вече за стаи, в които има тъмни части или ниши и може да насочите няколко от светлоизточниците на спотовете, там където естествената светлина не достига.
Още едно често срещано и много функционално приложение на спотовете е като осветление за кухня. Линейните спотове с 4 или повече светлоизточника са удобен начин да постигнете добро общо осветление в кухнята си, както и да насочите светлината към плота или масата, за да има добра осветеност там, където се извършват основните действия като готвене или хранене.
Много често родителите избират именно спотове като основно или допълнително осветление за детските стаи на децата си. Спотовете за детска стая обикновено нямат стъклени разсейватели и са изработени основно от метал или PVC, което ги прави изключително подходящи и безопасни. Освен това, разбира се, спотовете за детска стая дават възможност да насочите необходимата светлина към бюрото или любимия кът за игра.

Спотове за коридор
Спотове за коридор

Често в апартаментите, особено в България, коридорите са дълги, тесни, без никаква или с много малко естествена светлина. Точно за това, линейните спотове поставени по дължината на коридора, са много подходящи за осветление на коридори. Спотовете могат да насочат достатъчно светлина към огледалото в коридора, към врата и като цяло да осветят добре и най-тъмното кътче на вашия коридор. В зависимост от дължината и големината на коридора, може да изберете спотове с повече светлоизточници или да комбинирате спотове за таван със спотове за стена и да постигнете още по-добра осветеност.

Спотовете като осветление за баня

Спотове за баня
Спотове за баня

Да, точно така, спотовете за баня присъстват в почти всеки каталог за осветителни тела и вече никак не са новост, но са все по-често предпочитани за осветление за баня. Повечето бани са или напълно тъмни или със съвсем малък прозорец, което означава, че светлината там трябва да бъде повече и добре да осветява различните части на вашата баня. Ако банята ви е по-голяма, може да изберете спотове, които са с подвижни рамене и освен, че ще може да насочите всеки един от светлоизточниците на спота, ще можете и да насочите цялото рамо.
Освен това може да комбинирате спотове тип плафон с няколко светлоизточника, със спотове с един светлоизточник, които са за монтаж на стена и са чудесен начин да осветите огледалото и мивката си.

Тенденции и новости при спотовете в последните години

Спотове със смарт управление
Спотове със смарт управление

Спотовете са иновативно осветление, което съществува от сравнително скоро, в сравнение с плафоните и полилеите. Но въпреки всичко, производителите намират начин да подобрят и разширят колекцията си от спотове с всяка изминала година. Все по-често се предлагат спотове с вградени LED модули, което ги прави освен енергоспестяващи и високо ефективни, но също така и много атрактивни като дизайн и визия. Спотовете с вграден лед, често имат интересни форми и имат възможност за още по-прецизно насочване на светлината. Някои от LED спотовете дори имат възможност за управление, чрез мобилно приложение, което ви дава възможност лесно и през телефона си да включвате и изключвате спотовете си, да регулирате светлината на спотовете, да променят цвета на светлината, на спотовете, които имат RGB.

Макар и самото значение на думата да е съвсем различно, спокойно може да се каже, че винтидж спотовете стават все „по-модерни“. Спотовете с индустриална визия присъстват почти във всички нови колекции. Освен широкото им приложение в дома, този тип спотове често се използват и като част от интериорното осветление на много заведения и ресторанти, именно заради уютната и роматнчина атмосфера, която носи винтидж стила. Най-обобщено казано е, че ако искате да постигнете добро общо осветление, но и да имате възможност да насочите светлина, за да акцентирате върху любимите си части от дома, то спотовете са неизменна част от осветлението в дома ви.