Онлайн магазин за осветителни тела и осветление Electro Style
 
 
dostavka БЕЗПЛАТНА за Р. България при поръчка със стойност над 99.00 лв с ДДС
Цена на доставка 7.95 лв при поръчка до 99.00 лв.
Telfon +359 885 724003
+359 889 799946
rabotno vreme Пон.-Пет.: 09.00-19.00
Съб. - 10.00 - 16.00
 

Лампиони

Лампиони осветителни тела, които не само допълват основното осветление и създават домашен уют, но и в много случаи са част от обзавеждането на дома ни. В нашия електронен магазин ще откриете многообразие от форми, цветове и материали. С различни светоизточници, LED крушки или линейни лампи.

При нас може да поръчате изработка на текстилен абажур или да освежим вашия захабен, но любим лампион.

Филтри
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
 
 

Лампион – най-удобният начин за допълнително осветление!

Лампионът е задължителна част от една добре осветена стая. Таванните лампи и аплиците са добро осветление, но сами по себе си недостатъчни особено ако четете или работите в помещението. От друга страна и лампионът не е достатъчен сам да освети стаята, за това е добре да комбинираме няколко вида осветителни тела, с които да постигнем перфектно осветление.


Лампионът е подходящ за всяка стая, тъй като вече производителите предлагат лампиони в почти всякакъв стил, размер, цвят и материал. Освен това, лампионът е възможно най-лесният начин за допълнително осветление, тъй като не се нуждае от специален извод или окабеляване, може да бъде свързан във всеки един контакт в стаята. Лампионът може също така удобно да бъде преместен там където е необходимо.


Висок лампион с малка основа
Висок лампион с малка основа.

Как да изберете подходящ лампион за стая с ограничено пространство?

Едно от най-големите предимства на лампионите е това, че могат да бъдат поставени във всеки ъгъл или празно кътче от стаята, без да ви е необходима маса или шкаф, на който да ги поставите.

Ако стаята ви е с ограничено постранство, но все пак искате да имате допълнителна светлина за четене или работа, перфектния избор е висок лампион с малка основа. Бихте могли да намерите голямо разнообразие от лампиони с по-малък диаметър основа, включително сред тях и такива с насочващо рамо, както и лампиони с димер или други функции, които да направят работата или четенето ви още по-приятно.


Как да изберете подходящ лампион за работното място вкъщи?

Лампион с няколко светлоизточника
Лампион с няколко светлоизточника

С голямото разнообразние и избор, който ще откриете в категория „Лампиони“, няма да бъде трудно да намерите точно това, което ви е необходимо. Дори и да използвате лампиона за вашето работно кътче в дома си, добре е той да се съчетае с останалите осветителни тела и стила на вашия интериор.

Ако искате да съчетаете няколко функции на лампиона, като например да го използвате за обща осветеност на помещението и едновременно за четене и работа, добър вариант би бил лампион с 2 или повече светлоизточника. Доста често този тип лампиони предлагат възможност за насочване поне на един от светлоизточниците чрез подвижно или гъвкаво рамо, което удобно да настроите, за да свети под правилен ъгъл там, където е необходимо.

Кои лампиони са подходящи за разпръсната допълнителна светлина в помещението?

Лампион тип факел.
Лампион тип факел.

Много често хората избират да поставят лампион във всекидневната или спалнята си, просто, за да постигнат добра обща осветеност на стаята. В този случай, не е необходимо лампионът да бъде с няколко светлоизточника или насочващо рамо. Най-често използваните лампиони за тази цел са с насочено нагоре осветление, като светлината се отразява в тавана и се разпръсва из стаята без да бъде насочена или концентрирана само в радиуса на лампиона.

Такива лампиони са, така наречените “torchiere”, които представляват високо тяло с куполовиден разсейвател насочен нагоре. Логично от името си, този тип лампиони насочват светлината към тавана. Независимо, че формата е сходна, лампиони от този тип има в най-различни стилове, така че какъвто и да е вашият интериор, почти сигурно е, че лесно ще намерите подходящ лампион.


Как да комбинирате лампион с останалите осветителни тела в стаята?

Да изберете лампион, който да се съчетава перфектно с другите осветителни тела в стаята никак няма да е трудно, имайки предвид, че повечето производители предлагат осветителните тела в серия. Това дава възможност да изберете лампи с еднакъв дизайн, които перфектно да се съчетават помежду си.

Лампион за работна маса
Лампион за работно място

Ако вече имате поставени осветителни тела, които не искате да сменяте, а просто да допълните с един лампион, също не бихте имали затруднение, тъй като лампионите както останалите лампи се предлагат в почти всички стилове и цветове. Добре е да съобразите цвета на лампиона с цвета на останалите осветителни тела, както и абажура – ако вашите полилеи, плафони и/или аплици са с текстилни абажури, е добре да се насочите към лампиони с текстилен абажур. Цвета на абажура също е добре да е еднакъв или поне сходен между всички лампи в помещението.

В случай, че имате работно бюро, имате голям избор от лампиони и настолни лампи, които са в серия. Така лесно може да постигнете синхрон в стила на вашето осветление.

Какви са основните видове лампиони и как да изберем подходящия?

Видовете при лампионите, както при останалите осветителни тела са много и най-разнообразни, но ние ще ви запознаем с основните, за да може по-лесно да се насочите към лампион, който да осветява така, както бихте искали и също да бъде стилен декор към интериора ви.

Лампион тип арка с текстилен абажур
Лампион тип арка.

Лампион тип „Арка“

Този тип лампион е един от най-разпростанените. Въпреки, че изглежда много голям и изискващ повече пространство, това не е съвсем така. Лампионите тип „Арка“ ви дават възможност да овсетите добре дори части от стаята, които не са в близост до неговата основа, благодарение на голямата проекция на своето извито рамо.


Лампион с допълнително рамо за четене
Лампион с допълнителна лампа за четене

Лампион с лампа за четене.

Лампиони от този вид обикновено са с поне 2 светлоизточника,

Много удобен вариант, когато лампионът ще се използва за общо допълнително осветление, както и за четене или работа.

Лампион триножник
Лампион триножник

Лампион триножник

Този дизайн съчетава в себе си класическия вид на лампиона, придавайки му и нотка на винтидж/индустриален стил, със своята трикрака основа, изработена от метал или дърво.

Лампиони от този тип, лесно ще се съчетаят в повечето стилове на обзавеждане, особено тези с текстилен абажур, тъй като лесно може да изберете абажур, който да подхожда на завесите или тапицерията на мебелите ви. Въпреки, че е много красив и функционален, е добре ако сте решили да вземете такъв тип лампион, да предвидите достатъчно свободно пространство, тъй като трикраката основа определено заема малко повече място в стаята.Лампион масичка
Лампион с масичка

Лампион с масичка

Това наистина е един иновативен вид, който съчетава перфектно красотата на лампиона и функционалността на компакната помощна масичка.

Лампиони от този вид са наистина удобни, когато искаш да се възползваш от функционалността и на двата предмета, но разполагаш с ограничено пространство в своя дом. Перфектно допълнение към едно удобно кресло, на което да се насладите на любима книга.


Какви са тенденциите при лампионите през последните години?

Лампион топка от естествени материали.
Лампион с абажур от естествени материали

Всички прозиводители имат своите особености и сфери, в които са по-силни.

Общо погледнато тенденциите при лампионите се препокриват с тези при останалите осветителни тела. Все по-смело навлиза произвеждането на лампиони с вградено ЛЕД осветление, както и тези изработени от естествени материали.

Доста често предпочитани напоследък, са лампионите в скандинавски стил. Отличителните белези на тези лампиони са изключително изчистен и опростен, почти минималистичен дизайн, което обаче по никакъв начин не се отразаява на функционалността им.

Милена Желева