Онлайн магазин за осветителни тела и осветление Electro Style
 
 
dostavka БЕЗПЛАТНА за Р. България при поръчка със стойност над 99.00 лв с ДДС
Цена на доставка 7.95 лв при поръчка до 99.00 лв.
Telfon +359 885 724003
+359 889 799946
rabotno vreme Пон.-Пет.: 09.00-19.00
Съб. - 10.00 - 16.00
 

Настолни лампи

Настолни лампи . В много случаи използваме настолната лампа не само като осветително тяло за четене, но и като естествен завършек на обзавеждането. Ето защо ние се стремим да Ви предложим голямо многообразие от различни по големина, форма и материал на изработка варианти, които биха задоволили и най-взискателния вкус при обзавеждането на спалня, трапезария, хол, всекидневна или офис. Предлагаме настолни лампи за бюро, нощни шкафчета, настолни лампи с часовник, термометър, USB зарядно и други.

Можем да изработим по поръчка текстилни абажури или да реновираме (преоблечем) Вашите позахабени, но незаменими настолни или нощни лампи.

Филтри
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
 
 

Настолни лампи – компактен начин да осветим всяко кътче!

Когато говорим за настолни лампи, е добре да се знае, че настолните лампи варират много като размер, стил, форма и материал. Това, съответно, означава, че различните настолни лампи имат и различна функционалност Някои от тях са работни настолни лампи, които ви осигуряват достатъчно насочена светлина, там където е работното ви място, за да се чувствате комфортно докато работите или четете. Други настолни лампи имат чисто декоративно предназначение, като светлината, която излъчват е повече за създаване на уютна атмосфера, от колкото за осветяване на помещението – повече за тях ще откриете в „Нощни лампи“.


Как да изберем правилните настолни лампи за бюро?

Работна настолна лампа
Настолна лампа за работна маса/бюро.

Настолните лампи за бюро са направени, за да изпълняват определена функция – да насочват достатъчно светлина към работното ви място, което да прави работата ви приятна и да ви кара да се чувствате комфортно, без да напрягате очите си. Обикновено този тип настолни лампи са направени с подвижно рамо, което улеснява насочването им.
Ако работата ви е свързана с няколко дейности едновременно и се нуждаете от опцията да променяте мощността на светлината, може би добър вариант за вас са настолни лампи с вграден ЛЕД модул, които имат функцията за усилване и намаляне на свелтлината.
Ще ви запознаем с основните типове настолни лампи, подходящи за работна маса/бюро, надявайки се че ше ви уленим и помогнем при избора на настолни лампи.

Настолни лампи с чупещо рамо

Това е класическият пример за работни настолни лампи, тъй като лесно може да регулирате височината и проекцията на настолната лампа.

Настолна лампа с чупещо се рамо
Настолна лампа с щипка и чупещо се рамо.

Полезни фукнции, които би било добре да имат настолни лампи от този тип са – ключе за включване и изключване, което да се намира на основата на настолната лампа и насочваща се глава. Със сигурност тези малки детайли ще направят настолната лампа още по-удобна.
Това е класическият пример за работни настолни лампи, тъй като лесно може да регулирате височината и проекцията на настолната лампа.

   • Настолни лампи с щипка

Настолни лампи с щипка определено биха могли да спестят много място, както и да осветят добре бюрото ви. Необходимо е само да ги защипете на етажерката над бюрото си.
Настолни лампи с щипка също са много подходящи за четене в леглото.

Какво по-удобно от това да защипеш своята настолна лампа на рамката на леглото и да се унесеш в четене

Настолна лампа с лед
Настолна лампа с лед и чупещо се рамо.

   • Настолни лампи с ЛЕД

Що се отнася до вградените ЛЕД модули, те биха могли да направят една лампа много атрактивна.
С многото предимства, които ЛЕД техннологията дава на настолните лампи, като например – възможност за димиране, промяна на цветната температура, RGB цветно осветление, стилен дизайн.
Те със сигурност правят тези настолни лампи много привлекателни, особено за тези от вас, които търсят съвременни технологии и красив дизайн

компактна настолна лампа
Компактна лед настолна лампа - многофункционална.

   • Компактни ЛЕД настолни лампи

Ето и още едно предимство на настолни лампи с ЛЕД модул – те могат да бъдат наистина компактни.
Това е благодарение на съвсем дискретния размер на светодиодите, които са вградени в тях. Това позволява лампата да бъде направена така, че да може да се сгъне на две, когато не се използва и просто да бъде прибрана или оставена на бюрото без да заема място.
Често този тип настолни лампи са мултифункционални и имат поне няколко допълнителни функции като часовник, календар, термометър и др.

Кои видове настолни лампи са подходящи за допълнителна светлина във всекидненва?

Ако пространството в спалнята, обикновено е малко по-ограничено, във всекидневно смело бихте могли да изберете настолни лампи с малко по-голям размер, които освен, че ще създават уют и ще осветят допълнително дневния тракт, ще бъде и перфектно допълнение към декора на стаята.

настолна лампа с абажур
Настолна лампа с текстилен абажур

Едно от основните предимства на настолните лампи е това, че не се нуждаят от монтаж или специално свързване, настолните лампи се свързват по най-лесния начин – във всеки контакт или разклонител в стая
Това улеснява и преместването на настолната лампа там, където е необходимо осветлението. При избора на настолни лампи за всекидневна е добре да съобразите освен стила и цвета, и функцията, която искате те да изпълняват. Ако искате декоративна лампа, която да бъде част от вашият интериор, но без да се използва за четене или работа, то вашият избор е много голям и разнообразен.

Ако пък по-скоро търсите настолна лампа, която да бъде едновременно функционална, но и да бъде декоративен елемент на вашия интериор, може да се насочите към настолни лампи с текстилен абажур и малко по-висока основа.
Тук е момента да споменем още един важен детайл, а именно, че повечето настолни лампи се предлагат в серия с лампион.

Ако разполагате с достатъчно пространство и искате всичко да бъде в тон, това е един лесен и доста удобен начин да го постигнете.

Някои интересни приложения на настолни лампи, както и тенденции през последните години

Настолна лампа - тон колона с лед RGB
Настолна лампа колона с Bluetooth и RGB.

Както при всичко останало и при настолните лампи има „последна мода“.
Все по-широкоразпространени са настолни лампи с вградено ЛЕД осветление.
Това би могло да бъде само в полза на потребителя, тъй като ЛЕД технологията, освен високо ефективна и икономична, дава и много възможности от типа на RGB осветление, промяна на мощността, дори и с дистанционно управление.
Нещо иновативно и мултифункционално са настолни лампи с вградена Bluetooth колонка. Тези настолни лампи вероятно са хит при тийнейджъри и деца, които определено харесват подобни мултифункционални и иновативни технологии.

Настолна лампа за градината
Настолна лампа подходяща за градината.

Друго неподозирано приложение на настолните лампи е за осветление на градина или тераса.
О, да!!!!!!
Наистина има настолни лампи пригодени и направени с необходима IP защита, които са предназначени именно, за да разкрасят и осветят вашата градинска маса.
Настолни лампи за градина са освен красиви и много функционални, особено за градини, които не се използват целогодишно.
Толкова е лесно просто да изключиш настолната лампа и да я прибереш в гаража до следващото лято.

Настолна лампа
Настолна лампа - за подчертаване на елементи от обзавеждането.


Нещо, за което, вероятно много от вас не са се сетили е настолни лампи, които да осветяват мебелите и стените ви.
Този тип настолни лампи са толкова малки и дискретни, те стават скрита светлинка във всяко помещение, без да се натрапват с претенциозен външен вид.
Със силно насочената си нагоре светлина, тези настолни лампи биха могли да направят и най-обикновените завеси или стени, да изглеждат ефектно.
Ако пък нямате възможност или не искате да вградите подови луни във вашето стълбище, няколко такива настолни лампи, със сигурност, много ще ви улеснят.

Най-общо казано настолни лампи биха могли да бъдат поставени на почти всяко място от дома ви, стига да сте наясно с функцията, която искате те да изпълняват и стилът, в който да бъдат.

Милена Желева