Онлайн магазин за осветителни тела и осветление Electro Style
 
 
dostavka БЕЗПЛАТНА за Р. България при поръчка със стойност над 99.00 лв с ДДС
Цена на доставка 7.95 лв при поръчка до 99.00 лв.
Telfon +359 885 724003
+359 889 799946
rabotno vreme Пон.-Пет.: 09.00-19.00
Съб. - 10.00 - 16.00
 

Полилеи

Полилеи вид осветително тяло за монтаж на таван.
При нас ще намерите полилеи в различни стилове за всеки вкус: полилеи с кристали, полилеи в класически стил, полилеи тип свещ, дизайнерски, ретро и от ковано желязо, полилеи за кухня, за спалня, за хол и за всекидневна.
Ние извършваме консултации и предлагаме индивидуални решения при избора на осветление за Вашите нужди.

Филтри
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
248.00 BGN 198.40 BGN
720.00 BGN 576.00 BGN
308.00 BGN 246.40 BGN
68.00 BGN 54.40 BGN
96.00 BGN 76.80 BGN
360.00 BGN 288.00 BGN
240.00 BGN 192.00 BGN
600.00 BGN 480.00 BGN
726.00 BGN 580.80 BGN
500.00 BGN 400.00 BGN
 
 

Полилей – сърцето на фокус във всяка стая.

Полилеят е чудесен начин да постигнете нужната светлина в една всекидневна или трапезария – лесно може да се превърне в акцента на интериора ви и да опише вашето чувство за декор.

 Полилей над маса
Полилей в кухня или трапезария

  Полилеите са осветителни тела, които са с 2 или повече светло източника, но често „полилей“ е понятие, което обобщава всички висящи лампи.


 Направете вашия полилей акцент, който най-добре се свързва с вашата представа за красота и същевременно създава атмосфера, каквато се очаква от помещението, в което го поставяте.


Какво трябва да имаме предвид, когато избираме перфектния полилей?

Като изключим стила на вашия полилей, е добре да вземете още три основни фактора под внимание:

  • Размер - на какъвто и стил да се спрете, е добре да изберете полилей, който да бъде с размери съобразени с размерите на стаята. Например ако помещението е с по-големи размери, можете или да сложите един полилей с голям размер или да направите комбинация от няколко единични полилеи с различна големина и форма.
  • Форма – ако поставяте полилей над масата си, е добре да съобразите формата на избрания полей с формата на масата. При кръгла маса е добре да се насочите към полилей с овална форма, а при правоъгълна - линеен полилей е разумно решение.
  • Яркост на светлината – Ако сте избрали лед осветление, трябва да видите колко лумена е вградения модул на избрания полилей. В случай, че решите да вземете полилей с крушки, добре е да изберете такъв, който ще е с достатъчен брой светлоизточници спрямо височината и квадратурата на помещението.

В кои помещения можем да изберем полилей, като решение за осветление?

 Полилей над работна маса
Полилеи над работна маса.

   С целия този огромен избор и напредналите технологии, при изработка на полилеи, вие бихте могли да сложите полилей в абсолютно всяка една стая. Разбира се, въпреки че бихте могли да изберете полилей дори и за баня или стълбище, той е по-характерен и по-широко приложим като осветление за всекидневна, трапезария, спалня, или заведения.

 Ако сте се спряли на полилей, като основно осветително тяло, е добре да вземете под внимание:

  • Разстоянието, на което ще спуснете един полилей. В случай, че сте решили да поставите полилей над маса, то добре е да бъде достатъчно ниско, за да не блести в очите ви, но и достатъчно високо, за да не пречи и да не се удряте в него. Около 60-70см от масата е добро разстояние. Ако пък сте решили да поставите полилей над празно пространство в стаята е добре да оставите поне 2м от пода.
  • Покритието, на един полилей обикновено е нещо, на което често се пропуска да се обърне внимание. Разбира се, ще вземете полилей, който най-много ви допада, но понякога не само стилът и формата са от значение. Добре е, когато избирате полилей, изработен от метал, той да има същото покритие, като това на останалите метални елементи в помещението /вратички на шкафовете, декорации, други осветителни тела.
  • Ако сте избрали текстилен полилей е добре той да бъде съобразен с цветовете на останалия текстил в помещението – покривки, мека мебел, завеси.

  • Материалът е нещо много важно, в зависимост от функцията, която искаме да изпълнява избраният полилей. Примерно за помещения като спалня или всекидневна, особено ако има други светоизточници в стаята, е много подходящо да вземем полилей изработен от текстил, който ще разпръсне светлината равномерно , ще я направи мека и приглушена, за да се насладите на една уютна и релаксираща атмосфера. Полилей с метален дифузер би бил добро решение, ако се стремите да насочите светлината върху обект от стаята, който се намира под лампата – примерно над холна маса или кухненски бар плот, а често и над бар в заведение.

Как да се насочим към правилния стил полилей?

 Полилей винтидж
Полилей индустриален стил

Имайки предвид разнообразните разбирания на всеки за красиво, „правилен“ в случая е крайно относително понятие. Бихме могли да дадем малко насоки в тенденциите, които производителите на осветителни тела следват, категоризирайки своите продукти по стил.

Винтидж полилей

При осветлението това понятие придобива по-различен смисъл и въпреки, че смислово това означава нещо старо, тук винтидж лампите стават все повече „на мода“ . Много често те са добро допълнение и акцент към един стилен индустриален интериор. За собствениците на заведения и барове, те също са добър избор за създаване на стилна и същевременно много уютна и предразполагаща обстановка.

 Полилей класически
Полилей в класически стил

Класически полилей

Това е полилей, който е доста ангажиращ и „капризен“ за комбиниране в правилен интериор. Класическите полилеи обикновено са изящни с бляскаво хромно или месингово покритие, кристални висулки, стъклени чинийки и носят усещането за лукс. Такива полилеи обикновено са с минимум 3 или 5 светлоизточника и са по-подходящи за големи зали с висок таван. Разбира се съвремието е пречупило това и вече може да намерите класически полилей с матирано бяло или черно покритие и красиви текстилни абажури, който лесно би станал точката на фокус в един съвременен дом, запазвайки класиката въпреки това.Полилей ринг
Полилей - модерен дизайн

Модерен полилей

Ако интериора на вашия дом е минималистичен, изчистен в пастелни едноцветни мебели и декор, може би именно за вас е създаден модерния полилей. Обикновено в тази категория попадат полилеи с интересни форми, доста добра функционалност и често с вграден лед светлоизточник.

Модерният полилей, доста често има възможност за лесно управление с дистанционно, за да променя светлината спрямо настроението и дейността ви


Традиционни полилеи

Традиционните полилеи обикновено са с метално тяло и стъклени дифузери, всичко това в една семпла и неангажираща комбинация, създава перфектния полилей за почти всеки стил интериор. Съчетание между красив и същевременно ненатрапчив стил, обикновено винаги подходящ за осветление на една семпла трапезария или всекидневна.

 Полилей кристален
Полилеи с кристали

Полилей с кристали

В това общо понятие, влизат всякакви блестящи, изящни, цветни, прозрачни кристали и висулки, които биха направили един полилей бижуто в стаята. Ако сте решили наистина да акцентирате върху полилей, който да грабва окото, може да откриете голямо разнообразие в категорията с кристални полилеи. Полилеят с кристали би могъл да бъде както класически, така и модерен. За тези, които искат да създадат една атмосфера на лукс и блясък, но се притесняват, че полилей с кристали би бил предизвикателство за почистване – това съвсем не е така. Поддържайте вашето бижу лесно и безопасно, с помощта на спрей за кристали.

 Лед полилей
Полилей лед

ЛЕД полилей

LED осветлението се налага все повече като тенденция в областта на осветителните тела. Повечето хора, които държат на висока ефективност и ниска консумация,
а и на допълнителни функции като дистанционно управление, димиране, промяна на цветната температура и много други, избират за дома си именно лед полилей.
Това дава голяма гъвкавост на дизайнерите на осветителни тела, тъй като диодите и диодните платки са с малък размер въпреки яркостта, с която светят и позволяват на един полилей да бъде изработен в нестандартни форми, които често спестяват и доста голяма част от неговия обем.
Лед полилей е често използвано осветително тяло при обекти като офиси, административни сгради и заведения.

Ако имате въпроси свързани с полилеите или други осветителни тела, не се колебайте да се свържете с нас на:
телефон: +359 888 911009
e-mail: office@electrostyle.bg

Ренета Сечкова & Милена Желева