Онлайн магазин за осветителни тела и осветление Electro Style
 
 
dostavka БЕЗПЛАТНА за Р. България при поръчка със стойност над 99.00 лв с ДДС
Цена на доставка 7.95 лв при поръчка до 99.00 лв.
Telfon +359 885 724003
+359 889 799946
rabotno vreme Пон.-Пет.: 09.00-19.00
Съб. - 10.00 - 16.00
 

Полилеи

Полилеи вид осветително тяло за монтаж на таван.
При нас ще намерите полилеи в различни стилове за всеки вкус: полилеи с кристали, полилеи в класически стил, полилеи тип свещ, дизайнерски, ретро и от ковано желязо, полилеи за кухня, за спалня, за хол и за всекидневна.
Ние извършваме консултации и предлагаме индивидуални решения при избора на осветление за Вашите нужди.

Филтри
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
Нулирай
192.00 BGN 90.00 BGN
 
 

Полилей – сърцето на фокус във всяка стая.

Полилеят е чудесен начин да постигнете нужната светлина в една всекидневна или трапезария – лесно може да се превърне в акцента на интериора ви и да опише вашето чувство за декор.

 Полилей над маса
Полилей в кухня или трапезария

  Полилеите са осветителни тела, които са с 2 или повече светло източника, но често „полилей“ е понятие, което обобщава всички висящи лампи.


 Направете вашия полилей акцент, който най-добре се свързва с вашата представа за красота и същевременно създава атмосфера, каквато се очаква от помещението, в което го поставяте.


Какво трябва да имаме предвид, когато избираме перфектния полилей?

Като изключим стила на вашия полилей, е добре да вземете още три основни фактора под внимание:

  • Размер - на какъвто и стил да се спрете, е добре да изберете полилей, който да бъде с размери съобразени с размерите на стаята. Например ако помещението е с по-големи размери, можете или да сложите един полилей с голям размер или да направите комбинация от няколко единични полилеи с различна големина и форма.
  • Форма – ако поставяте полилей над масата си, е добре да съобразите формата на избрания полей с формата на масата. При кръгла маса е добре да се насочите към полилей с овална форма, а при правоъгълна - линеен полилей е разумно решение.
  • Яркост на светлината – Ако сте избрали лед осветление, трябва да видите колко лумена е вградения модул на избрания полилей. В случай, че решите да вземете полилей с крушки, добре е да изберете такъв, който ще е с достатъчен брой светлоизточници спрямо височината и квадратурата на помещението.

В кои помещения можем да изберем полилей, като решение за осветление?

 Полилей над работна маса
Полилеи над работна маса.

   С целия този огромен избор и напредналите технологии, при изработка на полилеи, вие бихте могли да сложите полилей в абсолютно всяка една стая. Разбира се, въпреки че бихте могли да изберете полилей дори и за баня или стълбище, той е по-характерен и по-широко приложим като осветление за всекидневна, трапезария, спалня, или заведения.

 Ако сте се спряли на полилей, като основно осветително тяло, е добре да вземете под внимание:

  • Разстоянието, на което ще спуснете един полилей. В случай, че сте решили да поставите полилей над маса, то добре е да бъде достатъчно ниско, за да не блести в очите ви, но и достатъчно високо, за да не пречи и да не се удряте в него. Около 60-70см от масата е добро разстояние. Ако пък сте решили да поставите полилей над празно пространство в стаята е добре да оставите поне 2м от пода.
  • Покритието, на един полилей обикновено е нещо, на което често се пропуска да се обърне внимание. Разбира се, ще вземете полилей, който най-много ви допада, но понякога не само стилът и формата са от значение. Добре е, когато избирате полилей, изработен от метал, той да има същото покритие, като това на останалите метални елементи в помещението /вратички на шкафовете, декорации, други осветителни тела.
  • Ако сте избрали текстилен полилей е добре той да бъде съобразен с цветовете на останалия текстил в помещението – покривки, мека мебел, завеси.

  • Материалът е нещо много важно, в зависимост от функцията, която искаме да изпълнява избраният полилей. Примерно за помещения като спалня или всекидневна, особено ако има други светоизточници в стаята, е много подходящо да вземем полилей изработен от текстил, който ще разпръсне светлината равномерно , ще я направи мека и приглушена, за да се насладите на една уютна и релаксираща атмосфера. Полилей с метален дифузер би бил добро решение, ако се стремите да насочите светлината върху обект от стаята, който се намира под лампата – примерно над холна маса или кухненски бар плот, а често и над бар в заведение.

Как да се насочим към правилния стил полилей?

 Полилей винтидж
Полилей индустриален стил

Имайки предвид разнообразните разбирания на всеки за красиво, „правилен“ в случая е крайно относително понятие. Бихме могли да дадем малко насоки в тенденциите, които производителите на осветителни тела следват, категоризирайки своите продукти по стил.

Винтидж полилей

При осветлението това понятие придобива по-различен смисъл и въпреки, че смислово това означава нещо старо, тук винтидж лампите стават все повече „на мода“ . Много често те са добро допълнение и акцент към един стилен индустриален интериор. За собствениците на заведения и барове, те също са добър избор за създаване на стилна и същевременно много уютна и предразполагаща обстановка.

 Полилей класически
Полилей в класически стил

Класически полилей

Това е полилей, който е доста ангажиращ и „капризен“ за комбиниране в правилен интериор. Класическите полилеи обикновено са изящни с бляскаво хромно или месингово покритие, кристални висулки, стъклени чинийки и носят усещането за лукс. Такива полилеи обикновено са с минимум 3 или 5 светлоизточника и са по-подходящи за големи зали с висок таван. Разбира се съвремието е пречупило това и вече може да намерите класически полилей с матирано бяло или черно покритие и красиви текстилни абажури, който лесно би станал точката на фокус в един съвременен дом, запазвайки класиката въпреки това.Полилей ринг
Полилей - модерен дизайн

Модерен полилей

Ако интериора на вашия дом е минималистичен, изчистен в пастелни едноцветни мебели и декор, може би именно за вас е създаден модерния полилей. Обикновено в тази категория попадат полилеи с интересни форми, доста добра функционалност и често с вграден лед светлоизточник.

Модерният полилей, доста често има възможност за лесно управление с дистанционно, за да променя светлината спрямо настроението и дейността ви


Традиционни полилеи

Традиционните полилеи обикновено са с метално тяло и стъклени дифузери, всичко това в една семпла и неангажираща комбинация, създава перфектния полилей за почти всеки стил интериор. Съчетание между красив и същевременно ненатрапчив стил, обикновено винаги подходящ за осветление на една семпла трапезария или всекидневна.

 Полилей кристален
Полилеи с кристали

Полилей с кристали

В това общо понятие, влизат всякакви блестящи, изящни, цветни, прозрачни кристали и висулки, които биха направили един полилей бижуто в стаята. Ако сте решили наистина да акцентирате върху полилей, който да грабва окото, може да откриете голямо разнообразие в категорията с кристални полилеи. Полилеят с кристали би могъл да бъде както класически, така и модерен. За тези, които искат да създадат една атмосфера на лукс и блясък, но се притесняват, че полилей с кристали би бил предизвикателство за почистване – това съвсем не е така. Поддържайте вашето бижу лесно и безопасно, с помощта на спрей за кристали.

 Лед полилей
Полилей лед

ЛЕД полилей

LED осветлението се налага все повече като тенденция в областта на осветителните тела. Повечето хора, които държат на висока ефективност и ниска консумация,
а и на допълнителни функции като дистанционно управление, димиране, промяна на цветната температура и много други, избират за дома си именно лед полилей.
Това дава голяма гъвкавост на дизайнерите на осветителни тела, тъй като диодите и диодните платки са с малък размер въпреки яркостта, с която светят и позволяват на един полилей да бъде изработен в нестандартни форми, които често спестяват и доста голяма част от неговия обем.
Лед полилей е често използвано осветително тяло при обекти като офиси, административни сгради и заведения.

Ако имате въпроси свързани с полилеите или други осветителни тела, не се колебайте да се свържете с нас на:
телефон: +359 888 911009
e-mail: office@electrostyle.bg

Ренета Сечкова & Милена Желева